Paul de Blot

Paul de Blot is Hoogleraar Business Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit.

 

Tijdens zijn 88-jarige leven heeft hij vele studies gevolgd, zoals filosofie, fysica, spiritualiteit en psychologie en woonde hij onder andere in Indonesië, Duitsland, Libanon, Israël en Nederland.

 

In 1979 begon hij zijn carrière op Nyenrode Business Universiteit waar hij campusmoderator werd voor de begeleiding van de studenten. Daarnaast studeerde hij mee in bedrijfskunde en gaf trainingen en lessen in diverse management vaardigheden. Tegelijkertijd heeft hij in Breda acht jaar lang aan de HEAO internationaal marketing gedoceerd en gaf trainingen aan FENEDEX (Federatie voor Nederlandse Export), met name over de culturele valkuilen van het internationale zakendoen. Hij was ook regelmatig in Indonesië als bedrijfsconsultant en als gastprofessor in bedrijfskunde en psychologie en gaf gastcolleges in India.

 

In 2004 promoveerde hij Nyenrode Business Universiteit in de bedrijfskunde op het onderwerp “Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens”. In 2006 werd hij hoogleraar in organisatievernieuwing met de leerstoel Business Spiritualiteit en gaf zijn openbare les over de mystiek van het zakendoen. Vanuit deze specialiteit geeft hij nog steeds werkcolleges, trainingen en workshops zowel aan studenten als aan bedrijven. daarnaast heeft hij vel publicaties op zijn naam staan, onder andere over ecologie, theologie, psychologie en bedrijfskunde.

 

Een uitgebreide biografie over Paul de Blot alsook zijn weblog vind je op www.pauldeblot.nl