Josephine Green

 

Josephine Green werkte van 2007 tot 2009 als Senior Director Trends & Strategyie bij Philips Design. Zij was in deze functie verantwoordelijk voor onderzoek naar de samenleving, culturen en menselijke drijfveren en een pionier in het ‘Strategic Futures’-programma dat bedrijven en organisaties hielp na te denken over en het implementeren van een mensgerichte benadering van innovatie en groei. In 2009 verliet ze Philips Design om terug te keren naar Groot-Brittannië.

 

Ze promoot een nieuwe manier van denken en nieuwe kennis op het specifieke gebied van strategie en innovatie. Ze doet dit aan de hand van haar filosfie van “Pyramids to Pancakes”. Hierin is de wereld onderweg van een van piramide - waarin hiërarchie, macht, competitie en concurrentie, ego, kennis, schaarste, gesloten systemen, grote 19e eeuws ingerichte organisaties en massaproductie de regel zijn - naar een pannenkoek, gekenmerkt door platte, sociale en open ecosystemen die niet draaien om bezit, maar om toegang en waarin het delen van kennis, onderwijs, zorg en bronnen voorop staat.

 

Josephine werd geboren in Groot-Brittannië en studeerde Geschiedenis & Politiek aan Warwick University in Engeland. Ze woonde in Engeland, Italië en Nederland en heeft velen geholpen bij de introductie  van een nieuwe manier van denken, ontwerpen en duurzame ontwikkeling in hun cultuur en processen. Josephine heeft in de loop der jaren vele internationale presentaties en lezingen gegeven op een groot aantal universiteiten.