Joris Voeten


In 2007 studeerde Joris Voeten af als Tropisch Bosbouwkundig Ingenieur aan de Universiteit van Wageningen. Na twee jaar in Kameroen en Suriname vond hij als Database Engineer werk bij Cap Gemini, alvorens als Boomspecialist bij ARCADIS Bomendienst van 1999 tot 2009 internationaal actief te zijn op het gebied van productontwikkeling en training op het gebied van bomen in steden, groeiplaatsinrichting en ziekte en plaagbestrijding.

 

In 2009 is Joris bij SHFT als Concept Engineer aan de slag gegaan met concepten waarin ‘groen’ en de stedelijke omgeving samenkomen. Zo ontwikkelde hij in samenwerking:

 

  • Het Stadsbos®, waarmee bomen op daken gerealiseerd kunnen worden;
  • Bomenzand+, een 100% C2C gecertificeerd stabiel substraat voor boomgroei in de stad;
  • En het rioolwaterfilterende groendak bij Van Helvoirt Groenprojecten.

 

In deze concepten worden nuttige functies van bomen en planten juist lokaal op hun sterktes ingezet om zo, vaak decentraal, de gewenste functies te kunnen realiseren.

 

Dat we de wereld op het gebied van grondstoffenkringlopen en energie anders moeten gaan inrichten is hem volledig duidelijk. En om dat te bewerkstelligen laat Joris zich met name inspireren door de zeer goed ‘doordachte’, circulaire en vaak charmante oplossingen die de natuur in de vorm van rijke natuurlijke ecosystemen de afgelopen mijloenen jaren al ontwikkeld heeft.